• In memoriam Gon Verhoeven

  • Aan het eind van 2021 hebben we afscheid moeten nemen van Gon Verhoeven. Gon was een van onze gastvrouwen van het eerste uur. Kenmerkend voor Gon waren haar enthousiasme en haar gevoel voor humor dat zij prachtig combineerde met de warme aandacht en toewijding voor de gasten van ons theehuis. Wij herinneren haar met liefde en dankbaarheid voor haar grote inzet voor Het Theelicht.

  • Op 26 januari 2017 is Het Theelicht officieel geopend. In 2022 vieren we ons 5-jarig bestaan!

‘Zielen in gedachten’ en Open Monumentendag

Op 3 november jl. werd voor de 9e keer ‘Zielen in Gedachten’ georganiseerd, een herdenkingsbijeenkomst op de begraafplaats voor iedereen die overledenen in een sfeervolle, ingetogen omgeving wil gedenken. Liefst 850 bezoekers maakten dit jaar van deze gelegenheid gebruik.
De begraafplaats was mooi verlicht, er waren langs een vaste route verschillende activiteiten waar even bij stil gestaan kon worden. Zo ook in en om ons theehuis waar de kunstenaressen Nel van Rens en Betsie Boeijen een workshop organiseerden en mensen uitnodigden om iets op een houten schijf te schrijven of te tekenen ter nagedachtenis aan hun dierbare(n). Deze schijven werden vervolgens door hen aan elkaar gemaakt tot een geheel. Dit ‘kleed’ krijgt nog een plekje op de begraafplaats.
In het theehuis waren ook objecten tentoongesteld die gebruikt kunnen worden om as in te bewaren of te gebruiken bij het verstrooien van de as.
Het waren stuk voor stuk prachtige kunstwerkjes, zie voor meer informatie: www.wijzijnstijl.com

 

Op zondag 9 september jl. was het weer Nationale Monumentendag, met speciale aandacht voor de monumenten in de buitengebieden van onze stad. Ook ons theehuis stond  als monument in de schijnwerpers en werd op deze dag door 240 mensen bezocht!
We kregen veel positieve opmerkingen over de mooie sfeer in Het Theelicht; veel mensen hadden het artikel gelezen in het Brabants Dagblad en waren verrast, vonden het een aanwinst voor de begraafplaats. Door vrijwilligers van de Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch werden op deze dag rondleidingen verzorgd op de begraafplaats onder andere langs de monumentale graven. Hierdoor ontstond een mooie samenwerking tussen de vrijwilligers van de Kring en het theehuis.

Reacties zijn gesloten.